Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-05@12:56:48 GMT

معرفی چهار فیلم برتر ایدفا

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۳۸۳۷۱

معرفی چهار فیلم برتر ایدفا


به گزارش صدای ایران  -مسئولان برگزاری سی‌ و دومین جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (۲۰۱۹) در روز پایانی این رویداد سینمایی اقدام به معرفی چهار فیلم برتر از میان برندگان نهایی این رویداد سینمایی به انتخاب منتقدان کردند و جشنواره با نمایش ویژه این آثار مستند رسما به کار خود پایان داد.   
«مادر-فرزند» برنده تقدیر ویژه هیات داوران بخش آثار نیمه‌بلند، «برای سماع» برنده جایزه بهترین مستند از نگاه مخاطبان جشنواره، «زمزمه» برنده جایزه اصلی بهترین مستند بلند ایدفا ۲۰۱۹ و «سایه‌های بی‌خورشید» ساخته مهرداد اسکویی برنده جایزه بهترین کارگردانی بخش رقابتی اصلی، فیلم‌هایی بودند که به ترتیب به عنوان چهار مستند برتر برنده جایزه با نمایش ویژه‌ در سالن اصلی آی سینما، محل برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره، به روی پرده رفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
   
مستند «سایه‌های خورشید» که پیش از این به عنوان فیلم افتتاحیه جشنواره مستند آمستردام (ایدفا) اولین نمایش جهانی خود را تجربه کرده بود، با نمایش در آخرین سانس جشنواره به صورت رسمی آغازگر و پایان‌دهنده این رویداد مهم سینمای مستند نام گرفت و با دهمین و آخرین نمایش این مستند ایرانی پرونده جشنواره در سال ۲۰۱۹ بسته شد.   
«سایه‌های بی‌خورشید» اثری تکان‌دهنده و برانگیزنده درباره محل نگهداری نوجوانان بزهکار است و روی دختران و زنانی تمرکز می‌کند که به سبب قتل یا معاونت در قتل یکی از مردان خانواده یا خویشاوندان سوءاستفاده‌گر خود به کانون اصلاح و تربیت فرستاده شده‌اند.     این مستند تصاویری ناخوداگاه و مشاهده‌ای از کانون اصلاح و تربیت را در کنار مصاحبه‌هایی کنترل شده قرار می‌دهد و از دختران می‌خواهد با دوربین صحبت کنند، گویی در حال صحبت با مادرشان و یا قربانی‌اشان (که معمولا پدر و یا برادرشان است) هستند.  
به نوشته ایسنا سی و دومین جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا) از تاریخ ۲۰ نوامبر تا ۱ دسامبر (۲۹ آبان تا ۱۰ آذر) در کشور هلند برگزار شد و امسال سینمای ایران حضور درخشانی در این جشنواره داشت علاوه بر فیلم «سایه‌های بی‌خورشید»، مستند «خلاف جهت عقربه‌های ساعت» به کارگردانی جلال وفایی بهترین اثر بخش مستندهای نیمه بلند نام گرفت و «آشو» اثر جعفر نجفی نیز جایزه بهترین مستند بخش کودک و نوجوان را از آن خود کرد.    
 «تارهای ممنوعه» ساخته حسن نوری (محصول مشترک ایران و افغانستان) و «کاغذپاره‌ها» به کارگردانی بهزاد نعلبندی در بخش غیررقابتی «Luminous» دو فیلم ایرانی دیگر حاضر در این رویداد سینمایی بودند. 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: فیلم سینما کارگردان معرفی جایزه جشنواره مستند صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۳۸۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه منتقدین جشنواره مونودرامای تونس به «آلاء» رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مشاور رسانه، نمایش «آلاء» به نویسندگی و کارگردانی محمد کاظم‌تبار که پیش از این در چهاردمین جشنواره بین‌المللی دائجون کره جنوبی، چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، تئاتر شهر و همچنین سالن اصلی تالار مولوی روی صحنه رفته بود، رتبه دوم بخش نقاد «منتقدین» جشنواره بین‌المللی مونودرامای تونس را از آن خود کرد.

جشنواره مونودرامای تونس در این دوره با محوریت مقاومت و صلح در حالی برگزار شد که ۱۶ کشور دنیا در آن حضور داشتند و در نهایت نمایش «آلاء» رتبه دوم بخش نقاد «منتقدین» را کسب کرد.

این بخش از جشنواره برگزیده‌هایی مجزا در کارگردانی، بازیگری و نویسندگی نداشت و لوح قدردانی و نشان ویژه خود را به بهترین آثار برای کامل‌ترین نمایش به لحاظ فنی، طراحی، بازیگری، متن، میزانسن و طراحی صحنه اهدا کرد.

از دیگر عوامل نمایش می‌توان از صدا: فرهاد قائمیان، محمدرضا آزادفرد، طراح صدا و موسیقی: علی خاتمی، مدیر تولید: حامد گودرزی، دستیار تولید: محسن صفری، طراح نور: حسین نادری، دستیار کارگردان: محمد قیاسی، علیرضا افیونی، مبین آریا، مشاور طراحی صحنه: سینا ییلاق بیگی منشی صحنه: رضوان مقدسی، طراح پوستر و بروشور: رامین رستمی، مشاور رسانه: ناصر ارباب، مربی اریال یوگا: سپیده صمد پور، طراح حرکت: امیر آقاجان و طراح لباس: سمیه پسندیده‌خواه، نام‌ برد.

کد خبر 6097163 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • «هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد
  • جایزه منتقدین جشنواره مونودرامای تونس به «آلاء» رسید
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • اسکار آلمان برندگانش را شناخت/ «مردن» لولای ۲۰۲۴ را برد
  • مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان
  • برگزیدگان جشنواره نمایش کانون معرفی شدند
  • برندگان اسکار ایتالیا معرفی شدند/ «من کاپیتان» درخشید
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • زنانی که در کن رئیس شدند
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه