Web Analytics Made Easy - Statcounter

اختتامیه پنجمین جشنواره اندیشمتدان و دانشمندان جوان عصر دیروز با حضور جمعی از مسئولان در دانشگاه تهران برگزار و ایده‌پردازان برگزیده در ۵ حوزه علوم پایه معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر دیروز سه‌شنبه نهم آذرماه اختتامیه پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان (جشنواره قرن) در دانشگاه تهران با حضوری جمعی از مسئولان و معاونان دانشگاهی کشور و همچنین مسئولان بنیاد نیکوکاری جمیلی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این جشنواره که هرساله برای حمایت از ایده‌های جوانان در پنج حوزه علوم پایه (ریاضی، آمار، علوم کامپیوتر، فیزیک، شیمی، زمین شناسی و علوم زیستی) برگزار می‌شود امسال با ۲ رویکرد ویژه ویروس کرونا و هوش مصنوعی برنامه ریزی شده بود.

در این جشنواره ابراهیم جمیلی رئیس شورای سیاست گذاری پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان و رییس بنیاد نیکوکاری جمیلی بیان کرد: هوش مصنوعی نوع دیگری از زندگی کردن است و به همین منظور لازم است که با افتخار اعلام کنم اولین آکادمی هوش مصنوعی روز جمعه در مرکز نوآوری آزادی افتتاح می‌شود. نقش این آکادمی می‌تواند در آینده هوش مصنوعی کشور بسیار نمایان باشد. با این وجود خواهش می‌کنم که ما را در این آکادمی همراهی کنید.

وی ادامه داد: تمام کسانی که در علوم پایه فعال هستند از آن‌ها دعوت می‌کنیم در سال ۲۰۲۰- ۲۰۲۲ که سال جهانی علوم پایه است حتما در جشنواره کمک کنند تا بتوانیم جایگاه علوم پایه را در کشور ارتقاء ببخشیم.

  کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


در ادامه محمود کمره‌ای رئیس پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با بیان اینکه در دنیایی با این همه هیاهو حمایت از علم، دانش و عالم وظیفه بزرگی است، گفت: جوانان بسیار خلاقی در کشور داریم که ممکن است دستاورد‌ها و نوآوری‌های آن‌ها دیده نشود از این رو باید کسانی باشند که این جوانان را ببینند و ایده‌های آن‌ها را ارزیابی کنند و اگر این ایده‌ها برای بشر مفید بودند آن‌ها را به ما معرفی کنند.

وی افزود: جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با همت بنیاد نیکوکاری جمیلی برگزار می‌شود با این وجود اولین بار است که بخش خصوصی به حمایت از پژوهش و نوآوری وارد شده است. بودجه‌های پژوهشی زیادی در کشور وجود دارد، اما باید بررسی شود که چه میزان از این بودجه‌ها صرف پژوهش می‌شود.

کمره‌ای عنوان کرد: بنیاد نیکوکاری جمیلی مقاصد سودجویانه ندارد و در حوزه علوم پایه از نوآوری‌ها و ایده‌های جوانان حمایت می‌کند. خوشبختانه در این جشنواره بنیاد جمیلی علاوه بر سایر حوزه‌های علوم پایه از ایده‌های دانشمندان جوان در دو حوزه هوش مصنوعی و کرونا حمایت می‌کند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


مشفق دبیر پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان نیز در این آیین اختتامیه بیان کرد: جشنواره قرن روی علوم پایه متمرکز شده است. علوم پایه علوم اساسی و بنیادی هستند که تمام فناوری‌ها روی آن استوار هستند. علوم پایه ماننند ریشه درختی است که اگر خشکیده شود دیگر علوم را نیز از دست خواهیم داد.

مشفق اظهار داشت: در قرن گذشته روی علوم پایه سرمایه‌گذاری شد و خوراک فناوری‌های نوین را تامین می‌کرد و تکنولوژی از آن بهره برد. کامپیوتر از علوم ریاضی برخواسته و پزشکی از علوم زیستی نشات گرفته است. از طرفی فناوری‌های نوین مانند انرژی اتمی، لیزر و کامپیوتر‌های کوانتومی که امروز به آن‌ها می‌بالیم همه بر مبنای علوم پایه بودند و بدون علوم پایه اتفاق نمی‌افتند.

دبیر پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان افزود: برخی‌ها اصل علوم پایه را در ایران و جهان به فراموشی سپردند به گونه‌ای که اقبال به علوم پایه کم شده است. به همین دلیل سال ۲۰۲۰-۲۰۲۲ به نام سال علوم پایه نامگذاری شده است؛ البته دولت‌های پیش رو اهمیت علوم پایه را به خوبی درک کردند به گونه‌ای که جوانان ما به راحتی امروز در کشور‌های دیگر جذب رشته‌های علوم پایه می‌شوند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

رسول جلیلی رییس دانشگاه صنعتی شریف یکی دیگر از میهمانان اختتامیه جشنواره قرن بود که در این برنامه عنوان کرد: کشور ما با چالش‌هایی مواجه است که باید این چالش‌ها را به خوبی بشناسیم و برای حل آن‌ها راهکار ارائه دهیم. می‌دانم که جوانان ما آماده رویارویی با چالش‌ها هستند. فناوری‌های اقتداآفرین نقش بسیار مهمی در تولید ارزش افزوده و شکوفایی کشور در همه عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارند.

جلیلی ادامه داد: دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یکی از کانون‌های اصلی پرورش جوانان نخبه توانسته است در بیش از نیم قرن فعالیت خود نقش بسیار موثری در توانمندسازی جوانان نخبه در علم، پژوهش، فناوری و کارآفرینی داشته باشد و توانسته است پیشرفت‌های قابل توجهی در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی و اثربخشی اجتماعی کسب کند.

وی بیان کرد: دانشگاه شریف در حوزه آموزش که یکی از ارکان اساسی دانشگاه است موفقیت‌های چشمگیری را هم در ارتقاء کیفیت آموزش از طریق اهتمام به جذب اساتید برجسته، ایجاد حوزه‌های جدید میان رشته‌ای و گسترش آموزش‌های تخصصی کسب کرده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در برنامه عنوان کرد: بنیاد حامیان دانشگاه تهران به عنوان برترین بنیاد در حوزه‌های دانشگاهی علاوه بر تولید ایده، نقشه راهی برای سایر بنیاد‌های دانشگاهی در سطح کشور بوده است و ما مدیون حمایت‌ها و حضور بی نظیر و بی‌بدیل خیرین در بنیاد حامیان دانشگاه تهران هستیم.

وزیرجهاد کشاورزی بیان کرد: کار‌های بسیار خوب و متنوعی در بنیاد حامیان دانشگاه تهران انجام شده که یکی از آن‌ها برگزاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان است.

ساداتی‌نژاد گفت: امیدوارم که روزی ایده‌های برتر جوانان در این جشنواره با حمایت‌های بنیاد نیکوکاری جمیلی به ظهور بنشیند و بتوانیم در جشنواره ششم فضای بهتری را در حوزه‌های مختلف و با تنوع بیشتر و با نگاه بین‌المللی ایجاد کنیم.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

در پایان این رویداد ایده‌پردازان برتر هر بخش معرفی و تقدیر شدند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جشنواره قرن جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان علوم پایه ایده های نوآورانه وزیر جهاد کشاورزی پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان کد ویدیو دانلود فیلم اصلی بنیاد نیکوکاری جمیلی دانشگاه تهران هوش مصنوعی فناوری ها علوم پایه ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۱۲۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی

در پایان دومین روز از بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی از پنج پژوهشگر، ۶ ایده نوآورانه دانشجویی، سه پایان نامه برتر آموزش پزشکی، یک سخنرانی کوتاه و یک کارگاه آموزشی تقدیر شد.

 به گزارش وبدا، دکتر حوریه محمدی، رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش معاونت آموزشی وزارت بهداشت و دبیر بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، با اشاره به اهمیت دانش پژوهی و پروژه‌های مبتنی بر شواهد گفت: پروژه‌های تغییر مبتنی بر شواهد است و ما به دنبال اثبات فرضیه نیستیم بلکه می‌خواهیم روش‌هایی که آزموده و نتیجه بخش بوده است را در محیط واقعی کلاس درس بیاوریم تا بهره وری موسسه آموزشی بهتر و همراهی محیط بیشتر شود.

وی با ارائه گزارشی از روند اجرایی جشنواره گفت: این جشنواره در شش حیطه برگزار و از دانشگاه‌ها خواسته شد تا برای هر حیطه یک فرآیند ارسال کنند. در مجموع از میان ۱۹۶ فرآیند ارسال شده از سراسر کشور به دبیرخانه، ۲۰ فرآیند حائز رتبه شدند.

رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش وزارت بهداشت، سپس به مشارکت دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: امسال از ۷۰ دانشگاه ۵۴ دانشگاه مشارکت کردند و ۱۶ دانشگاه نیز هیچ فرآیندی ارسال نکردند. انتخاب نشدن برخی از دانشگاه‌ها در این رقابت از ارزش‌های آنها کم نمی‌کند.

دکتر محمدی، از همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال خبر داد و گفت: امسال توانستیم با دوره‌های آموزشی تیم داوری را تقویت کرده و داوری پررنگ تری داشته باشیم و قطعا بانک داوران را در دوره‌های بعدی تقویت خواهیم کرد. این یکی از تفاوت‌های جشنواره امسال بود.

وی همچنین بر حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی تاکید کرد و گفت: تداوم برنامه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در نظر داریم تا از طریق سازو کار مناسب، استمرار پروژه‌های اثربخش را داشته باشیم. امسال تمرکز بر روی دانشگاه‌های بزرگ نبود و از دانشگاه‌های کوچکتر نیز برگزیده داشتیم.

رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش وزارت بهداشت، با اشاره به انتخاب شعار "آموزش پزشکی از کلاس درس تا عرصه" گفت: شعار همایش بر اساس ماموریت معاونت آموزشی وزارت بهداشت برای تربیت نیروی انسانی و کادر درمان توانمند و تاثیر گذار انتخاب شد تا از این طریق اهمیت پیوستگی مطالب تئوری و عملی یادآوری شود.

دکتر محمدی، توسعه و بازنگری برنامه‌های درسی منطبق بر نیاز‌های جامعه را پیش نیاز تحقق شعار خواند و تصریح کرد: ارتقای کیفیت آموزش بالینی، آموزش دانشجو محور با تاکید بر اخلاق حرفه‌ای و استفاده از تکنولوژی‌های نوین آموزشی متناسب با نیاز کلاس‌های درس از جمله مواردی است که می‌تواند موجب تحقق شعار جشنواره شود.

وی مشارکت شش دانشگاه در یک کلان منطقه به صورت مشارکتی در جشنواره و پذیرش مقالات کامل به جای خلاصه مقاله را از جمله تفاوت‌های جشنواره امسال نسبت به سال‌های گذشته خواند و بر ضرورت توجه به پروژه‌های مبتنی بر شواهد تاکید کرد.

دبیر بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی، در نشست پایانی با ارائه آمار کلی از رویداد‌ها گفت: در جشنواره امسال، ۱۴ صبحانه کاری، ۱۷ کارگاه، ۳ کلینیک مشاوره، ۳ نشست تخصصی و همچنین ۵۱ مقاله و ۶۴ پوستر پذیرفته شدند.

دکتر محمدی تعداد شرکت کنندگان در همایش امسال را ۲ هزارو ۶۴۷ نفر به صورت حضوری و ۳۱۷ نفر به صورت مجازی از طریق آپارات، عنوان کرد و گفت: مقالات برگزیده امسال در مجلات معتبر از طریق دبیر خانه منتشر خواهد شد.

دبیر ششمین جشنواره دانشجویی ایده‌های نوآورانه آموزشی، از ارسال ۷۰۷ ایده به جشنواره خبر داد و گفت: جشنواره دانشجویی ایده‌های نوآورانه امسال رکورد ایده‌های دانشجویی را زد به گونه‌ای که از میان ۶۵۴ ایده پذیرفته شده ۱۱ ایده به مرحله داوری رسید و در نهایت امروز از ۶ ایده تقدیر شد.

دکتر محمدی در پایان، ضمن ابراز امیدواری از تشکیل تیم‌های علمی خوب، از همکاری دانشگاه‌ها و تیم اجرایی قدردانی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • رویداد «ایده بازار» در دانشگاه برگزار شود
  • داوری ۱۱۵ ایده در رویداد آموزشی «بوت کمپ» دانشگاه آزاد قم
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • بنیاد دانشگاهی فردوسی؛ حامی دانشجویان صاحب ایده 
  • معرفی تیم‌های برتر اولین استارت آپ دانش آموزی هنرستان‌های دخترانه گلستان
  • حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی
  • معرفی تیمهای برتر اولین استارت آپ دانش آموزی هنرستان های دخترانه گلستان
  • عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا به عنوان جوان برتر همدان انتخاب شد
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد